Länkar

Här kan du klicka dig vidare till våra samarbetspartners eller andra relaterade hemsidor.

• apera.nu Aspera - Nättidskrift. För och av personer med Asperger syndrom
  • fk.se Försäkringskassan administrerar de försäkringar och bidrag som ingår i socialförsäkringen.
  • fub.se FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.
  • hhf.se Handikapphistoriska Föreningen är öppen för alla handikapphistoriskt intresserade, både enskilda och organisationer.
  • hso.se HSO Handikappförbundens samarbetsorgan är en paraplyorganisation som består av en rad handikappförbund. Uppdraget är att vara handikapprörelsens enade röst mot regering, riksdag och centrala myndigheter.
  • mfd.se Myndigheten för delaktighet
  • myh.se - Myndigheten för yrkehögskolan
  • nfls.nu - Nordiska förbundet för Läkepedagogik och Socialterapi
  • allkunst.dk Nordisk allkunst
  • nordjobb.org - Nordjobb - dörren till Norden
  • nytida.se Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik.
  • hsan.se Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd - HSAN Hälso- och sjukvården skall bedrivas så att den uppfyller kraven på en god vård. Om du anser att du blivit felbehandlad eller att hälso- och sjukvården inte levt upp till dessa krav, finns det olika möjligheter att få dina klagomål prövade.
  • manskligarattigheter.gov.se Mänskliga rättigheter. Den Svenska regeringens webbplats om mänskliga rättigheter.
  • ananke.org OCD-förbundet Ananke är en rikstäckande ideell förening som grundades 1989 med uppgift att stödja människor med tvångssyndrom, och deras anhöriga.
  • do.se Ombudsmannen mot etnisk diskriminering. Vår huvuduppgift är att se till att diskriminering inte förekommer i samhället.
  • rbu.se Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar - RBU är en familjeorganisation som erbjuder medlemmarna stöd, gemenskap och information. RBU driver och påverkar i handikappolitiska frågor främst ur ett barn- och familjeperspektiv. RBU finns över hela landet och har omkring 14 000 medlemmar. RBUs vision är ett rättvist samhälle och ett utvecklande liv för barn och unga med rörelsehinder.
  • attention-riks.se  Riksförbundet Attention är en intresseorganisationen för barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder såsom ADHD, Damp, Tourettes syndrom, Aspergers syndrom samt tal- och språkstörningar.
  • autism.se Riksföreningen Autism - RFA bildades 1973. Målgruppen är personer med autism och autismliknande tillstånd (Autism, Asperger syndrom, Disintegrativ störning, Atypisk autism) och personer med andra diagnoser där autism är vanligt förekommande.
  • rsmh.se Riksförbundet för Social och Mental Hälsa - RSMH arbetar för att människor med psykisk ohälsa ska ges goda förutsättningar att komma tillbaka till ett gott liv.
  • shia.se Svenska Handikapporganisationers Internationella Biståndsförening - SHIA är en ideell förening med 26 medlemmar – svenska handikapporganisationer som är aktiva i internationellt utvecklingssamarbete.
  • skolverket.se Skolverket är central förvaltnings-myndighet för det offentliga skolväsendet för barn, ungdomar och vuxna samt för förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen.
  • sos.se Socialstyrelsen, det nationella rådet för hälsa och välfärd.
  • sverige.se sverige.se, är det offentliga Sveriges gemensamma webbplats och startpunkten för sökningar inom den offentliga sektorn. Här finns länkar och kontaktuppgifter till alla delar av den offentliga sektorn.
  • riksdagen.se Sveriges riksdag, Riksdagens information via internet.
  • sallsyntadiagnoser.nu Sällsynta Diagnoser är en handikapporganisation för människor som har sällsynta diagnoser och sjukdomar/funktionshinder, samt föreningar för de små och mindre kända handikappgrupperna.
  • ungarorelsehindrade.se Förbundet Unga rörelseförhindrade är en ideell intresseorganisation för ungdomar upp till 30 år.