Sommararbete

5-Jul-2018

På sommaren är det först och främst utomhusarbete som gäller.
Steindór Jónsson har kommit på besök ifrån Island för att delta i sommararbetet.

Odling

2018-03-02 - Vinterbild

Kung vinter råder på Vårdinge i dessa dagar, och lindarna sover.

2017-06-28 Förberedelsearbete i sommar och sol

Pigga killar som arbetar med att förbereda skolan inför vinterns projekt, självklart förtjänar de att ta en paus emellanåt, i de fina vädret, sätta sig ned en stund och meditera i lugn och ro.

Från vänster: Rikki, Ivan, Steini.
Photografi: Steindór Jónsson.

2017-05-24 VALA Hantverksskola på Nordiska inspirationsdagar

VALA Hantverksskola har deltagit i de Nordiska Majdagarna, som ägde rum på Kulturhuset i Ytterjärna, i Sverige, dagarna 24-27 maj.

Årets tema var digital teknik, socialt liv och spiritualitet. Människan i spänningsfältet mellan den tekniska världen och själens behov.

Drygt 270 personer från Finland, Sverige, Norge, Danmark och Island deltog i årets konferens.

På bilden, det fantastiska Skävespelets avslutning, av och med verksamheten Norrbyvälle i Järna, tackar för ståendestående jubel ifrån publiken.

2016-12-06 VALA Hantverksskola får beslut om tillstånd

VALA Handverksskola fick den 6. desember 2016 tillstånd från Myh, Myndigheten för yrkeshögskolan, genom att utbildningen i textil och trähantverk ställs under statlig tillsyn till år 2022.
Riktigt glädjande för alla som har arbetad hårt under flera år med att förbereda verksamheten, och inte minst för kommande elever.