Vi på Vala Hantverksskola väljer att se möjligheter där andra ser begränsningar. Vi tar oss an varje utmaning med en stor dos positivitet och uppmanar våra elever att lära sig av det som varit men rikta blicken mot en ljusare framtid.

Aktuellt

Sommararbete

5-Jul-2018


På sommaren är det först och främst utomhusarbete som gäller.
Steindór Jónsson har kommit på besök ifrån Island för att delta i sommararbetet.

 Odling


2018-03-02 - Vinterbild

 

Kung vinter råder på Vårdinge i dessa dagar, och lindarna sover.


2017-06-28 Förberedelsearbete i sommar och sol

 

Pigga killar som arbetar med att förbereda skolan inför vinterns projekt, självklart förtjänar de att ta en paus emellanåt, i de fina vädret, sätta sig ned en stund och meditera i lugn och ro.

Från vänster: Rikki, Ivan, Steini.
Photografi: Steindór Jónsson.


2017-05-24 VALA Hantverksskola på Nordiska inspirationsdagar

 

VALA Hantverksskola har deltagit i de Nordiska Majdagarna, som ägde rum på Kulturhuset i Ytterjärna, i Sverige, dagarna 24-27 maj.

Årets tema var digital teknik, socialt liv och spiritualitet. Människan i spänningsfältet mellan den tekniska världen och själens behov.

Drygt 270 personer från Finland, Sverige, Norge, Danmark och Island deltog i årets konferens.

På bilden, det fantastiska Skävespelets avslutning, av och med verksamheten Norrbyvälle i Järna, tackar för ståendestående jubel ifrån publiken.


2016-12-06 VALA Hantverksskola får beslut om tillstånd

 
VALA Handverksskola fick den 6. desember 2016 tillstånd från Myh, Myndigheten för yrkeshögskolan, genom att utbildningen i textil och trähantverk ställs under statlig tillsyn till år 2022.
Riktigt glädjande för alla som har arbetad hårt under flera år med att förbereda verksamheten, och inte minst för kommande elever.

© 2020, Thoridan AB